Historie

En hospitality-virksomhed i konstant udvikling

Historien bag BC Hospitality Group A/S tager sit udgangspunkt i Bella Center Copenhagen. 50 års udvikling der har været præget af succes og vækst, har resulteret i den multifacetterede koncern, vi kender i dag. Fra at være decideret messe- og kongrescenter råder BC Hospitality Group A/S i dag også over Forum Copenhagen, tre hoteller, et kontorhotel, en catering-virksomhed samt Danmarks største konferencecenter. 

Fra Bellahøj til Vestamager
I 1965 markerede Copenhagen Trade Fair starten for Bella Center på Bellahøj. Der skulle gå 10 år, før aktiviteterne flyttede til Vestamager, hvor mulighederne for at udvide i takt med udviklingen og de stigende behov var større og bedre. Den 5. september 1975 indviede Hendes Majestæt Dronningen det nye Bella Center Copenhagen og hermed var grundstenen lagt til det nye internationale udstillings- og kongrescenter.
Siden tilflytningen til Amager og flere tilbygninger og udvidelser, har Bella Center Copenhagen etableret sig som en international destination – både for messer og udstillinger, men også større, internationale kongresser og begivenheder. Blandt andet har Bella Center Copenhagen dannet rammerne for EU-, NATO- og FN-topmøder og den Olympiske Kongres IOC. 

Efterfølgende flyttede Scandinavian Trade Mart - et professionelt udstillingsvindue for mode-, sko-, lædervarer- og møbelindustrien på det skandinaviske marked - ind i Bella Center Copenhagen. I dag har CIFF Fashion House og CIFF Shoes med mere end 500 førende skandinaviske og internationale modebrands til huse i de permanente showrooms.

Endvidere har Forum Copenhagen siden 1997 været en del af Bella Center-koncernen, og den 5000 m2 store multiarena danner hvert år rammerne for utallige koncerter, udstillinger og større arrangementer.

Det første hotel
Den 16. maj 2011 slog Bella Center Copenhagen dørene op til den største forretningssatsning nogensinde – designhotellet Bella Sky Comwell, der sidenhen er blevet et varemærke på Amager. Hotellet, som er tegnet af det anerkendte arkitektfirma 3XN, består af to imponerende tårne på hver 76,5 meter og har direkte indgang til Bella Center Copenhagen. Med 23 etager, og 812 designværelser er Bella Sky et af Nordens største hoteller, og hotellet byder bl.a. på spa og fitness samt restauranter og barer.

Både Bella Center Copenhagen og Bella Sky blev i år 2012 opkøbt af Solstra Capital Partners med henblik på at udvide konferencekapaciteten og anlægge nye kontorer og boliger.

2014 - et begivenhedsrigt år
2014 blev året, der markerede overgangen fra separate organisationer til én samlet koncern under navnet BC Hospitality Group A/S, og året bød på mange nye udfordringer, initiativer og tiltag, der har dannet udgangspunkt for koncernens ambition om at blive Danmarks ledende hospitality-virksomhed. I begyndelsen af år 2014 fusionerede BC Hospitality Group A/S med et af verdens mest bæredygtige hoteller, Crowne Plaza Copenhagen Towers. Dette forenede Bella Center Copenhagen, Crowne Plaza og Bella Sky under samme ledelse. I efteråret lancerede Crowne Plaza en ny catering-virksomhed ” Crowne Plaza 360° Venue Catering”, der er et unikt totalkoncept indenfor ekstern venue-catering. 

I november slog BC Hospitality Group dørene op til Comwell Conference Center Copenhagen der, efter 22 millioner kroners udvidelse, opgradering og ombygning af konference- og kongreslokalerne i det tidligere ”Copenhagen Congres Center”, indtager pladsen som Danmarks største konferencecenter.

Kort før udgangen af år 2014, blev endnu et hotel tilføjet til BC Hospitality Group A/S portefølje, nemlig det 5-stjernede Marriott Copenhagen – et af Københavns bedst kendte hoteller med 406 værelser, 1 restaurant, bar og konferencelokaler med kapacitet op til 600 gæster. I forbindelse med opkøbet af Marriott Hotel, blev Bella Sky rebrandet til AC Hotel Bella Sky Copenhagen - og er dermed også en del af Marriott-familien.

Samtidig betød rebrandingen, at AC Hotel Bella Sky Copenhagen nu er det største Marriott hotel i Europa, og det største AC by Marriott hotel i verden, hvilket skal bidrage til ambitionen om at tiltrække endnu flere gæster til den danske hovedstad.